Składniki:

  • ½ opakowania Mieszanki sałat Fit&Easy Active
  • ½ opakowania Szpinaku Fit&Easy
  • 200 g obranych krewetek
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Odrobina chili
  • Sok z ½ cytryny

Sał z grillowanymi krewetkami i szpinakiem_m1Przygotowanie:

Krewetki zamarynuj w oliwie, soku z cytryny, chili, posiekanym czosnku oraz pieprzu. Grilluj je na patyczkach od szaszłyków lub patelni grillowej z odrobiną oliwy (1,5 minuty z każdej strony), na koniec posól. Do naczynia wysyp mieszankę sałat oraz szpinak, dodaj połówki pomidorków i krewetki. Taką kompozycję proponuję podać z sosem salsa verde na bazie natki pietruszki.

Przygotowanie sosu:

Zmieszaj składniki: 10 łyżek oliwy z oliwek, pół garści natki pietruszki, 1 duży ząbek czosnku, kilka kaparów, odrobina świeżej posiekanej papryczki chili, łyżka soku z cytryny, sól i pieprz.

przepis Jana Kuronia – ambasadora marki Fit&Easy

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF