Składniki (dla 2 osób):

  • 2 garście Rukoli Fit&Easy
  • 30 dag świeżych truskawek
  • 20 dag sera typu feta
  • 5 dag uprażonych płatków migdałowych
  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
  • Kilka listów mięty do dekoracji
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 4 łyżki soku z pomarańczy

rukola z truskawkamiPrzygotowanie:

Rukolę wyłóż na płaskie naczynie. Dodaj umyte i pokrojone truskawki. Ser pokrój w kostkę, obtocz w posiekanych listkach mięty i dodaj do pozostałych składników. Całość posyp płatkami migdałowymi i polej sosem przygotowanym z miodu wymieszanego z sokiem pomarańczowym. Dla ozdoby dodaj kilka listków mięty.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF