Whisky i cynamon. Zaskakujące połączenie. Sensacyjny mariaż dwóch żywiołów, zamkniętych w butelce. To właśnie Fire Eater. Alkohol, który powstał z połączenia łagodnej whisky Early Times i gorącego cynamonu. 

Fire Eater _lowJej intrygujący smak uzupełnia nuta brązowego cukru.

Whisky Early Times, będąca składnikiem Fire Eater’a, to jedna z najpopularniejszych whisky w Kentucky, której historia sięga lat 60 tych, dziewiętnastego wieku. Teraz jej unikalny smak wzbogacony został ognistym cynamonem, którego żar łagodzi brązowy cukier. Dzięki takiemu połączeniu powstała intrygująca whisky, na początku delikatna i ostra na finishu.

Fire Eater to doskonała alternatywa dla wódek smakowych oraz likierów. Docenią ją osoby, które nie boją się wyraźnego smaku. Również w szotach z lodem. Jest wprowadzeniem do świata unikalnych doznań smakowych, po którym najlepiej podróżuje się z przyjaciółmi. Zapowiedzią tego, co może nas w owym świecie spotkać, są informacje znajdujące się na zawieszkach, dołączonych do każdej z butelek.

Fire Eater dostępna jest na rynku od czerwca. Trunek o 35% zawartości alkoholu rozlewany jest do butelek o pojemności 0,7l.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF