Na karnawał

2Finlandia Frostbite Pitcher

160 ml Finlandia® Grapefruit Vodka

240 ml Soku żurawinowego

240 ml Lemoniady

80 ml świeżego soku z cytryn

4 chlusty Angostura

Szkło: Kufel

Metoda: Budowany

Garnish: Świeże jagody i maliny

Wlej do kufla wszystkie składnik, dodaj świeże jagody i maliny, dosyp lodu do pełna. Całość delikatnie zamieszaj.

3Finlandia Bloody Mary

20 ml Finlandia® Vodka

20 ml Finlandia® Lime Vodka

10 ml świeżego soku z cytryny

3 krople sosu Tabasko

2 chlusty Sosu Worchester

Pieprz i Sól

80 ml soku z pomidorów

Szkło: lód

Metoda: szejkowanie

Garnish: Łodyga selera

Wlej do szejkera 20 ml Finlandia® Vodka, 20 ml Finlandia® Lime Vodka, 10 ml świeżego soku z cytryny, 3 krople sosu Tabasko, 2 chlusty Sosu Worchester oraz 80 ml soku z pomidorów. Dodaj szczyptę pieprzu i soli. Wsyp lód , a następnie całość wyszejkuj. Przelej przez sitko do kieliszków i udekoruj łodygą selera.

4Finlandia Hot Tuli

40 ml Finlandia Redberry Vodka

2 łyżeczki cukru

1 chlust Angostura Bitters

120 ml gorącego soku jabłkowego

Szkło: Toddy

Metoda: Budowany

Garnish: Laska cynamonu lub plasterek pomarańczy

Do wysokiej szklanki wypełnionej gorącym sokiem jabłkowym wlej po kolei wszystkie składniki i zamieszaj.

5Redberry Manhattan

40 ml Finlandia® Redberry Vodka

1 chlust likieru jeżynowego Chambord

1 chlust soku jabłkowego

Szkło: kieliszek koktajlowy

Dekoracja: plasterek jabłka i jeżyna

Do kieliszka koktajlowego wlej Finlandia® Redberry Vodka, likier jeżynowy Chambord i sok jabłkowy. Delikatnie wymieszaj, udekoruj plasterkiem jabłka i jeżyną.

6Grapefruit Julep

40 ml Finlandia® Grapefruit Vodka

5 ml świeżego soku z różowego grejpfruta

5 ml świeżego soku z limonki

15 ml syropu miodowego*

5 ml świeżego soku z granatu

1 gałązka świeżej mięty

Szkło: wysoka szklanka

Dekoracja: gałązka mięty

Do wysokiej szklanki wlej Finlandia® Grapefruit Vodka i sok z granatu, wrzuć mięte i delikatnie ugnieć. Dodaj lód i pozostałe składniki. Zamieszaj i udekoruj gałązką mięty.

*zmieszany miód z wodą w proporcjach 1:2

7Ginger Snap

40 ml Finlandia® Blackcurrant Vodka

20 ml świeżego soku z limonki

60 ml soku jabłkowego

20 ml syropu miodowego*

1 cm świeżego imbiru

Szkło: wysoka szklanka

Dekoracja: czerwona porzeczka i imbir

Do wysokiej szklanki wlej Finlandia® Vodka i syrop miodowy, wrzuć imbir i delikatnie ugnieć. Dodaj lód i pozostałe składniki. Zamieszaj i udekoruj plasterkiem imbiru i gałązką czerwonej porzeczki.

*zmieszany miód z wodą w proporcjach 1:2

8Finlandia® Lime Vodka & Cola

40 ml Finlandia® Lime Vodka

120 ml coli

Szkło: copa (lub duży kieliszek do wina)

Garnish: limonka

Do kieliszka typu copa (lub dużego kieliszka do wina) wlej 40 ml Finlandia® Lime Vodka oraz 120 ml coli. Dosyp lodu do pełna. Udekoruj świeżą limonką.

9Finlandia Craneberry Vodka&Lemonade

40 ml Finlandia ® Cranberry Vodka

120 ml lemoniady

Szkło: copa lub duży kieliszek do wina)

Metoda: mieszany

Garnish:  żurawiny, maliny i świeże owoce leśne

Do kieliszka typu copa (lub dużego kieliszka do wina) wlej 40 ml Finlandia® Cranberry Vodka i 120 ml lemoniady. Dodaj świeżą żurawinę, maliny i owoce leśne.

10Mango Kulta

40 ml Finlandia® Mango Vodka

60 ml Soku jabłkowego

60 ml 7UP®/Sprite®

Szkło: Highball

Metoda: Budowany

Garnish: Ćwiartka limonki

Do wysokiej szklanki wypełnionej lodem wlej po kolei wszystkie składniki, zamieszaj i udekoruj limonką.

11Blackcurrant Breeze

40 ml Finlandia® Blackcurrant Vodka

60 ml soku żurawinowego

60 ml soku grejpfrutowego

Szkło: Highball

Metoda: Budowany

Garnish: ćwiartka limonki

O wysokiej szklanki wypełnionej lodem wlej po kolei wszystkie składniki, zamieszaj i udekoruj limonką.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF