Wiosna przywitała wszystkich fanów whiskey doskonałym duetem amerykańskiej klasyki – tworzą go: Jack Daniel’s oraz burger. Obie ikony spotkały się na Festiwalu Burgerów, który odbywa się w 5 hotelach Starwood Hotels.

Jack Daniels_Festiwal BurgerowAmerykański charakter i tradycyjny smak whiskey Jack Daniel’s doskonale komponują się z wieloma potrawami, a w szczególności z …burgerami, bo nic tak dobrze nie uwydatnia smaku soczystej wołowiny.

Kolejna kulinarna ikona – burger, zawdzięcza swoją nazwę… Hamburgowi. Przodkiem współczesnych burgerów była mięsna potrawa Hamburg Style Beef, przywieziona do Ameryki w XIX wieku, przez niemieckich imigrantów. Jego popularność bierze się z wyśmienitego smaku oraz krótkiego czasu przygotowania i użycia świeżych składników.

Festiwal Burgerów potrwa do 30 kwietnia, w Hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu (restauracje SomePlace Else) i w Sopocie (512 Bar & Lounge) oraz w warszawskim Hotelu Westin (JP’s Bar). To tam miłośnicy kuchni amerykańskiej mają okazję spróbowania menu wspólnie opracowanego przez szefów kuchni z pięciu luksusowych hoteli.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF