Aromatyczne herbaty i napary to najlepsza, naturalna kuracja wspomagająca nasz system odpornościowy. Ciepłe płyny, które popijamy, mogą mieć na organizm zarówno działanie rozgrzewające, jak i chłodzące. Zielona herbata z jagodami goji to wyjątkowy napój, który orzeźwi i pobudzi w ciągu dnia, a wzmacniający napar z imbiru z cytryną i miodem jest doskonałym antidotum na pierwsze oznaki przeziębienia. Czajniki elektryczne Sencor z możliwością regulacji temperatury pozwolą przygotować napój o określonej temperaturze płynu.

herbata_zielona_SencorNa energię i orzeźwienie:

Zielona herbata z jagodami goji

SKŁADNIKI

  • zielona herbata
  • łyżka jagód goji
  • szklanka wody 60-80 C (w zależności od wymagań herbaty)

PRZYGOTOWANIE

Krok 1

Do czajniczka wsypujemy herbatę
i jagody goji.

Krok 2

Zalewamy wodą o temperaturze wymaganej do danej herbaty, zazwyczaj 60-80 C. Czekamy do momentu zaparzenia.

Na wzmocnienie:

Napar z imbiru z cytryną i miodem

_MG_2994_zmnSKŁADNIKI

  • ½ cytryny
  • ok.10 cm. kawałek korzenia imbiru
  • 1 łyżka miodu
  • szklanka wody o temperaturze 70 C

PRZYGOTOWANIE

Krok 1

Umytą i sparzoną wrzątkiem cytrynę kroimy w cienkie plastry, tak samo postępujemy z korzeniem imbiru.

Krok 2

W wysokiej szklance lub naczyniu umieszczamy plastry cytryny i imbiru, zalewamy wodą o temp.70 C.

Krok 3

Czekamy aż całość lekko przestygnie do ok. 40 C i dodajemy miodu.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF