Wśród polskich miłośników dobrej kuchni, coraz częściej cichną peany na cześć sushi, krewetek w cieście i zielonego curry – do głosu dochodzi nasze kulinarne dziedzictwo. Przepych się nudzi. Prostota, świeżość i rodzimy smak znowu jest w cenie. Dziś „modna” kuchnia, to prosty przepis i tylko kilka składników, za to najwyższej jakości. Ma być smacznie, zdrowo i naturalnie.

 

 

Serki Emilki marki MLEKOMA® to wspomnienie czasów, kiedy na półkach stały przetwory mleczne oparte na mleku, a jogurty zawdzięczały swój smak świeżym owocom, a nie sztucznym substancjom smakowym. Serki Emilki nie zawierają konserwantów, ani sztucznych zagęszczaczy. Ich wyjątkowy smak to połączenie półtłustego twarożku oraz naturalnych dodatków: warzyw, owoców, ziół i przypraw. Emilki to także produkty o dużej zawartości wapnia, niezbędnego składnika zbilansowanej diety. W ofercie marki MLEKOMA® znajdziemy serki o wytrawnym lub słodkim smaku.

 

Opakowania serków podkreślają wartości wyznawane przez markę MLEKOMA®. Klasyczny, prostokątny kształt opakowania nawiązuje do tradycyjnych mleczarskich wyrobów, a prosty, czytelny design etykiety oraz wyeksponowanie wizerunków warzyw i owoców podkreślają naturalność produktu. Emilki dostępne są w opakowaniach o wygodnej pojemności 140 gram, która sprawia, że dla serka bez trudu znajdzie się miejsce zarówno przy suto zastawionym śniadaniowym stole, jak i w torbie do pracy lub szkolnym tornistrze.

 

Smaki wytrawne:

 

  • · Serek z ziołami i przyprawami: serek twarogowy z mieszanką tradycyjnych polskich ziół i przypraw. Doskonały składnik zdrowych kanapek. Świetnie smakuje w połączeniu z pełnoziarnistym pieczywem, rzodkiewką, plastrami zielonego ogórka, jajkiem na twardo i wędzoną szynką. Sprawdza się także jako nadzienie wytrawnych naleśników. Pyszny z gryczanymi blinami i wędzonym łososiem.

 

  • · Tzatziki ze świeżymi ogórkami i czosnkiem: ten tradycyjnie grecki smak na dobre zadomowił się w polskiej kuchni. Serek powstaje z połączenia półtłustego twarożku ze świeżymi ogórkami i czosnkiem. Jako jedyny dostępny na polskim rynku tego typu produkt nie zawiera dodatku tłuszczy roślinnych. Doskonale komponuje się z pieczonym mięsem, fetą, pomidorami, czarnymi oliwkami oraz grecką pitą. Można podawać go także jako dip do świeżych warzyw.

 

Smaki słodkie:

 

  • · Serek z truskawkami: słodki serek o wysokiej zawartości wsadu owocowego, zawierający całe kawałki truskawek. Może stanowić zdrową przekąskę samodzielnie lub w połączeniu ze świeżym pieczywem. Świetny także jako nadzienie do deserowych naleśników – zamiast kalorycznych dżemów i  konfitur.
  • · Serek waniliowy: klasyczny, powszechnie lubiany smak idealnie komponuje się z białym pieczywem, np. bagietką lub bajglem. Może stanowić zdrową alternatywę dla bitej śmietany w przypadku puszystych naleśników, owocowych racuchów i ciast, a także w połączeniu ze świeżymi jagodami lub malinami. Doskonały z dodatkiem jasnego miodu, np. lipowego lub akacjowego.
Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF