Z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia Elżbieta i Zbigniew Grycanowie zapraszają do Lodziarni Firmowych. W specjalnie skomponowanej ofercie goście znajdą tradycyjne wypieki, świąteczne desery i niezwykłe smaki lodów. Wszystkie bożonarodzeniowe przysmaki przygotowane zostały z wykorzystaniem staropolskich receptur, pielęgnowanych w rodzinie właścicieli od pokoleń.

Lody świąteczne Grycan - Lody Cynamonowe, Lody Piernikowe, Lody Makowe– W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do zachowywanych od lat receptur, chcąc częstować naszych bliskich wypiekami, których smak pamiętamy z dzieciństwa. Chcemy zaprosić również Państwa do skosztowania naszych bożonarodzeniowych wypieków oraz deserów, które przygotowaliśmy w oparciu o tradycje cukiernicze naszych rodzin. Mamy nadzieję, że przysmaki, które dla Państwa przygotowaliśmy, umilą ten wyjątkowy, świąteczny czas – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka marki Grycan-Lody od pokoleń.

W świątecznej ofercie Lodziarni Firmowych znajdują się m.in.:

Smaki lodów stworzone specjalnie z myślą o świętach Bożego Narodzenia, dostępne zarówno na kulki, jak i w opakowaniach detalicznych 500 ml:

  • Lody Grycan Cynamonowe: aksamitne lody o niepowtarzalnym smaku
    i aromacie orientalnych, korzennych przypraw.
  • Lody Grycan Piernikowe: niezwykle bogata kompozycja aromatycznych przypraw piernikowych i bakalii, skryta w lodach o doskonałej, kremowej konsystencji.
  • Lody Grycan Makowe: wyśmienite lody o smaku świątecznego ciasta, wypełnione makiem i bakaliami.

Nowość – Lody Grycan Śliwka w czekoladzie: wytworne połączenie Lodów Czekoladowych marki Grycan z dużymi kawałkami suszonych śliwek.

Grycan Piernik ŚwiątecznyPiernik staropolski z bakaliami

wykonywany ręcznie w pracowni cukierniczej według przepisu z Kresów Wschodnich przekazywanego w rodzinie Elżbiety i Zbigniewa Grycanów od wielu pokoleń.  Wszystkie składniki tego ciasta dobierane są bardzo starannie od sprawdzonych dostawców, a bakalie znajdujące się w pierniku są specjalnie przygotowywane i ręcznie krojone. Piernik przekładany jest domowymi powidłami śliwkowymi, oblany czekoladą i ozdobiony orzechami włoskimi.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF