Słoneczna pogoda zachęca do przygotowywania chłodzących napojów domowej roboty. Warto sięgnąć po te na bazie herbaty lub ziołowych i owocowych naparów. Doskonale smakuje na przykład dzika róża wzbogacona odrobiną wiśni i hibiskusa. Owoce tego krzewu są także bardzo zdrowe – przyczyniają się do zwiększenia odporności i pomagają przy zmęczeniu fizycznym i psychicznym. Jak przygotować pyszny napój na bazie tej mieszanki? Prosty przepis znajdziecie poniżej!

Mrożona herbata_Ahmad Tea_Dzika Róża (3)Szklanka 350 ml – 1 porcja

  • 1 torebka Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea
  • 250 ml gorącej wody
  • 1 łyżka soku jabłkowego
  • świeże liście mięty
  • cienkie kawałki jabłka
  • kostki lodu

Dzbanek – 4 porcje

  • 3 torebki Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea
  • 750 ml gorącej wody
  • 3 łyżki soku jabłkowego
  • świeże liście mięty
  • cienkie kawałki jabłka
  • Kostki lodu

Mrożoną herbatę na bazie Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea przygotowujemy zgodnie tradycyjną metodą zalecaną na opakowaniu. Torebkę zalewamy gorącą wodą i parzymy przez 3-5 minut. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty i studzimy napar. Dodajemy kostki lodu i sok jabłkowy. Dekorujemy listkami mięty i kilkoma plasterkami jabłka.

Smacznego!

Więcej informacji na temat Ahmad Tea London można znaleźć na stronie www.ahmadtea.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF