W świecie oliw najbardziej docenianą odmianą jest Extra Vergine, która łączy w sobie nasycony smak z dużą dawką cennych dla zdrowia składników. Aby zaspokoić oczekiwania wymagających smakoszy marka Olitalia uzupełniła jej najczystszą nutę aromatem naturalnych dodatków, takich jak bazylia, czosnek, chili, trufle oraz sok z cytryny, które wzbogacą każde danie odrobiną śródziemnomorskiej witalności.

9

W pięciu smakach

Oliwa z oliwek to nie tylko najważniejszy, ale i prawdopodobnie najzdrowszy element włoskiej kuchni. Jej najczystsza odmiana – Extra Vergine – powstaje ze ściśle wyselekcjonowanych owoców drzewka oliwnego, które poddawane są procesowi tłoczenia na zimno nie później niż w ciągu dwudziestu czterech godzin od zerwania. Jej głęboki aromat oraz bogaty w składniki odżywcze skład od dawna doceniany jest w każdej, nie tylko śródziemnomorskiej, kuchni. Aby dopełnić codzienne potrawy szczyptą wyrafinowania, marka Olitalia, stworzyła również pięć niespotykanych kompozycji smakowych, opartych na dziewiczej odmianie oliwy Extra Vergine. Każda z unikatowych propozycji – Czosnek, Czosnek&Chili, Cytryna, Trufle i Bazylia – to harmonijne połączenie śródziemnomorskich inspiracji ze smakiem dojrzewających w pełnym słońcu oliwek. Ponadto całkowicie naturalna, pozbawiona konserwantów tradycyjna receptura sprawiają, że linia oliw z oliwek Extra Vergine marki Olitalia to dobrodziejstwa włoskiej ziemi
w najczystszej postaci.

Balsam dla duszy i serca

Oliwa z oliwek Extra Vergine swoją sławę zawdzięcza nie tylko wydobytej wprost z natury nucie smakowej, ale również bogactwu składników odżywczych, które zatroszczą się o nasz organizm od wewnątrz. Regularnie spożywana zwiększy zdolność przyswajania witamin, spowolni proces starzenia się komórek oraz wpłynie pozytywnie na wygląd skóry. Ponadto w dosłownym znaczeniu zadba o nasze sprawy sercowe, gdyż obecne w niej jedno i wielonienasycone kwasy tłuszczowe pomogą w walce z miażdżycą, podwyższonym cholesterolem i nadciśnieniem.

Linia smakowych oliw z oliwek Extra Vergine marki Olitalia nawet najprostsze danie zamieni w ucztę, będącą chwilą czystej przyjemności zarówno dla zmysłów, jak i dla zdrowia. Oliwna kompozycja z dodatkiem czosnku, chili czy bazylii stanie się niezastąpioną bazą dla wszelkich sosów, dressingów i marynat. Oliwa z wyczuwalnym aromatem trufli podkreśli urok klasycznej pasty i risotto. Natomiast połączenie tkwiącego w świeżych oliwkach smaku z nutą soku z cytryny to wyśmienita propozycja dla wszystkich wielbicieli ryb, owoców morza oraz pełnych witamin sałatek. Ponadto smakowe oliwy z oliwek marki Olitalia pozwolą zachować naturalne właściwości wykorzystywanych w kuchni składników, a także nasycą je nutą śródziemnomorskich przypraw. Dzięki temu ograniczymy zarówno zawartość tłuszczu w daniu, jak i  ilość niezbędnych dodatków.

Linia oliw z oliwek Extra Vergine z dodatkami marki Olitalia to doskonały przykład na to, że nawet najszlachetniejszy aromat włoskich oliwek może stać się podstawą dla osiągnięcia zupełnie nowego, wyrafinowanego wymiaru kulinarnej rozkoszy.

Po więcej informacji oraz inspirujących, śródziemnomoskich przepisów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Oliwa z oliwek Extra Vergine – Czosnek

Pojemność: 250 ml

Cena rekomendowana:  17,90 zł

Oliwa z oliwek Extra Vergine – Czosnek & Chili

Pojemność: 250 ml

Cena rekomendowana:  17,90 zł

Oliwa z oliwek Extra Vergine – Cytryna

Pojemność: 250 ml

Cena rekomendowana:  17,90 zł

Oliwa z oliwek Extra Vergine – Trufle

Pojemność: 250 ml

Cena rekomendowana:  17,90 zł

Oliwa z oliwek Extra Vergine – Bazylia

Pojemność: 250 ml

Cena rekomendowana:  17,90 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF