Dżem to klasyk i podstawa tradycyjnego śniadania. Nie musi jednak wcale być nudny!

Pod wieczkiem tego kanciastego słoiczka kryją się przetwory, od których trudno się oderwać.

Może się okazać, że po posmarowaniu kawałka chleba odłożycie nóż, a sięgniecie po łyżeczkę, by wyjadać dalej pachnącą szarlotką zawartość.

dzem jablko z waniliaOto nowy smak niskosłodzonego dżemu Owocowa Rozkosz: jabłko z wanilią. Znany z oryginalnych i cieszących się powodzeniem zestawień ( jak choćby truskawka z rabarbarem czy pomarańcza z ananasem i limonką) producent sięgnął teraz po składniki i nuty, które kojarzą się z kuchnią polską i ze smakami dzieciństwa.

Apetycznemu polskiemu jabłku towarzyszy ciepła, naturalna wanilia. Ta delikatna kompozycja potrafi przywołać wiele wspomnień i odmienić zwykłą kanapkę z dżemem w niecodzienną przekąskę. Polscy smakosze od dawna czekali na przetwory, które w ciekawy sposób pokazałyby, jak doskonale potrafi smakować nasz narodowy owoc: jabłko.

W postaci dżemu ujawnia się jego słodycz przełamana orzeźwiającą kwaskowatością i doskonała konsystencja. Połączenie jabłka z wanilią świetnie się sprawdza w wersji klasycznej, czyli na kromce chleba z masłem, ale potrafi też pokazać nowe oblicze innych przekąsek. Łyżeczka dorzucona do zdrowego musli z kwaśnym jogurtem zamieni zwykle śniadanie w chwilę owocowej rozkoszy. Jeżeli przełożymy nim wafle lub biszkoptowe blaty, będziemy mieli przed sobą najszybszą szarlotkę świata. Upieczone połówki jabłek będą uwodzić rozkosznym, słodkim aromatem, jeżeli we wgłębienia po gniazdach nasiennych włożymy odrobinę dżemu Jabłko z wanilią.

Tę delikatną kompozycję smakową polecamy nie tylko tym, którzy nie mają czasu lub umiejętności do szykowania własnych przetworów. Niskosłodzony dżem Jabłko z wanilią może stanąć obok naszych domowych weków jako urozmaicenie i inspiracja do szukania ciekawych połączeń. A jego słoik świetnie nadaje się do ponownego wykorzystania. Nowością jest etykieta typu peel of, która łatwo schodzi i nie zostawia śladów.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF