Sięgnij po sprawdzony deser i przywołaj emocje sprzed lat. Dzień Babci czy Dzień Dziadka to doskonała okazja, by wrócić do tradycyjnych smaków, pamiętanych z dzieciństwa i nadać im nowoczesny wymiar. Podając pucharek aksamitnego budyniu Delecta z oryginalnymi dodatkami, zatrzymaj się w biegu i oddaj wspomnieniom.

Budyń to najprostszy i najbardziej tradycyjny deser, który od dzisięcioleci króluje na podwieczorkach u babci. Łatwy w wykonaniu, na bazie pełnowartościowego mleka, jest nieodłącznym towarzyszem sentymentalnych spotkań. Jeden deser a ile możliwości! Wystarczy kilka oryginalnych dodatków, by pozornie nudny budyń przemienił się w prawdziwe arcydzieło.

Delecta_budynie_20 01 2015

Waniliowy pucharek polany domowym sokiem malinowym lub udekorowany wiśniami z syropu to klasyka. Podany z pokrojonymi figami lub żurawiną i gorzką czekoladą zyska zupełnie nowe oblicze. Dodatek prażonych migdałów w słonej karmelowej skorupce przełamie słodką nutę budyniu o smaku śmietankowym. Deser czekoladowy podaj w wysokiej szklance, przełożony warstwami pokruszonych orzechów włoskich, pistacji i białej czekolady, koniecznie z chmurką bitej śmietany na wierzchu. Niby zwykły, a jakże niezwykły ten budyń!

Jaki budyń wybrać?

Duży Budyń Delecta, porcja na ¾ litra mleka, zaspokoi apetyt kilku osób. Dostępny w 6 smakach: malinowym, wiśniowym, waniliowym, śmietankowym, krówki i czekoladowym, daje wiele możliwości komponowania tęczowych deserów. Nie zawiera cukru, dzięki czemu można dosłodzić go według własnych upodobań. Smakuje równie dobrze podany na ciepło lub na zimno. Świetna baza kremów budyniowych do ciast i deserów!

Cena detaliczna ok. 1,19 zł

Na specjalne okazje i spotkania we dwoje, Delecta poleca budynie premium na ½ litra mleka: czekoladowy z kawałkami czekolady, waniliowy z naturalną wanilią i śmietankowy z białą czekoladą. Doskonałe jako samodzielny deser na  ciepło lub na zimno oraz jako podstawa kremów budyniowych. Nie zawierają cukru.

Cena detaliczna ok. 1,10 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF