Składniki na 2 porcje:

  • 1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
  • 2 filety z łososia
  • 1 mała cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cytryna
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • gałązki tymianku
  • sól i pieprz do smaku

delikatny_losos_z_rusztu_z_feeria_grillowanych_warzyw_fot_BrittaSposób przygotowania:

Warzywa pokrój w plastry o grubości około  0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę.
Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.britta.pl  oraz https://www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF