Kuchnia włoska jest wśród smakoszy uznawana za jedną z najbardziej pociągających. Zniewalający smak, kuszący zapach i skojarzenia przywodzące na myśl słoneczną Italię sprawiają, iż nie jesteśmy w stanie się jej oprzeć. Znając upodobania koneserów żywności firma Aves wprowadziła do swojej oferty nowość w postaci Lasagne bolognese. 400 gramowe danie, gotowe do podania zaraz po podgrzaniu, to prawdziwa uczta dla podniebienia.

 

Codzienny pośpiech nie sprzyja zdrowej diecie. Podjadane w ciągu dnia dla zabicia głodu snaki
i słodycze nie są w stanie zastąpić ciepłych posiłków, będących podstawą dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Lasagne bolognese firmy Aves, przygotowana z najwyższą starannością według sprawdzonych receptur oraz z najlepszej jakości składników, powstała z myślą o tych, którzy pomimo braku czasu na samodzielne przyrządzanie potraw, pragną odżywiać się świadomie i zdrowo.

Odcinek I – Łatwo, szybko, przyjemnie

Kuchnia włoska stanowi skarbnicę intrygujących przepisów. Do specjałów Półwyspu Apenińskiego należy z pewnością Lasagne. Lasagne, w Polsce znana pod nazwą lazania, to jednocześnie rodzaj makaronu w formie dużych, prostokątnych płatów, jak i zapiekanka wykonana na jego bazie. Lazania jako przysmak najlepiej smakuje w wersji mięsnej, czyli lasagne bolognese. Jej przygotowanie wymaga jednak sporo czasu oraz odpowiednich umiejętności kulinarnych. Dzięki najnowszej propozycji firmy Aves, bez zbędnego wysiłku z naszej strony, możemy ją przyrządzić w kilka minut. Lasagne bolognese, dostępna w 400 gramowym opakowaniu, przygotowana z najlepszych składników według włoskich receptur, dorównuje bowiem smakiem starannie przygotowanej domowej lazanii.  Jako produkt garmażeryjny jest gotowa do spożycia zaraz po podgrzaniu. Wystarczy 10 do 12 minut w kuchence mikrofalowej, bądź 25 minut w temperaturze 180° w piekarniku, aby cieszyć się pożywnym, pysznym i pachnącym włoskim rarytasem.

Odcinek II – Klucz do sukcesu

Najlepszej jakości składniki, brak sztucznych dodatków oraz konserwantów sprawiają, iż Lasagne bolognese w ofercie firmy Aves można zaliczyć do grona wyrobów zdrowych oraz naturalnych. Producent zapewnia swoim odbiorcom żywność najwyższej klasy, stosując surowce pochodzące jedynie od sprawdzonych dostawców, spełniając tym samym normy
i standardy Unii Europejskiej. W skład specjału firmy Aves wchodzi najlepszej jakości makaron Lasagne (25%), układany warstwami na przemian ze smacznym, dobrze przyprawionym farszem przyrządzonym z sosu pomidorowego z mięsa, beszamelu i sera. Sos mięsny (54%) stanowi aromatyczne połączenie pomidorów, suszonych warzyw (14%), mięsa
z kurczaka (32%) oraz mięsa wieprzowego (8%). Beszamel (16%) oraz ser żółty (5%) to  pozostałe składniki farszu, wpływające na niezapomniane doznania smakowe i wizualne.

Odcinek III – Jakościowo najlepszy

Głębokie mrożenie to najpopularniejsza i najlepsza metoda utrwalania żywności. Taki sposób konserwacji pozwala na zachowanie przez warzywa, owoce, bądź gotowe dania, cennych substancji odżywczych. Potrawę kulinarną Lasagne bolognese w ofercie firmy Aves poddano głębokiemu mrożeniu w temperaturze – 18°. Dzięki temu, mięso, ser, makaron, czy sos beszamelowy, z których została wykonana, obfitują w te same walory odżywcze, dietetyczne oraz estetyczne, co składniki wyjściowe.  Dla utrzymania jak najwyższej jakości produkcji, świeżo przygotowana lazania, pakowana jest w specjalne tacki polietylenowe zamykane próżniowo folią PE, a następnie przed zamrożeniem, poddawana procesowi parzenia. Jest to nowatorska metoda zapobiegająca psuciu się wyrobu. Tacki chronią przysmak przed zmianą swojej formy oraz umożliwiają wygodne podgrzanie w kuchence mikrofalowej czy piekarniku bez konieczności przekładania dania na talerz.

 

Lasagne bolognese firmy Aves to delikatny w smaku produkt garmażeryjny przyrządzony
z najlepszych składników. Po wyciagnięciu z zamrażarki, podgrzany w piekarniku bądź mikrofali zapewni ucztę dla zmysłów o każdej porze dnia zarówno w pracy, jak i w domu.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF