Zimą, gdy wokół robi się biało i mroźno, chętnie rozgrzewamy się gorącymi zupami. Te o energetycznych, intensywnych kolorach, skutecznie pomogą nam uporać się z zimową chandrą. Kolor czerwony – symbol zbliżających Świąt Bożego Narodzenia – jest nierozerwalnie związany z tą porą roku. Zagości na naszych stołach dzięki burakom, pomidorom czy czerwonej papryce lub fasoli.

 

Czerwień na talerzu kojarzy się w szczególności z barszczem czerwonym – jedną z  ulubionych  zup Polaków. Gotowany od podstaw wymaga jednak nie lada zdolności kulinarnych, ponieważ trudno go  przyprawić i przyrządzić  tak, by był idealnie klarowny i miał odpowiedni kolor. Ekspresowa Zupa Barszcz Czerwony Instant WINIARY (rekomendowana cena: 2,00 zł), to niezawodny sposób na tradycyjny, pyszny smak. Zawsze się udaje, ponieważ jest doskonale doprawiony i ma intensywną barwę. Co więcej, teraz nie zawiera dodatku glutaminianu sodu.

Barszcz Czerwony Instant WINIARY z linii Ekspresowa Zupa możemy podawać z różnymi dodatkami takimi jak uszka, krokieciki, pierogi, fasola czy naleśniki z mięsem, odkrywając różne oblicza tej zupy i delektując się jej królewskim smakiem na co dzień. Przygotowując go na wyjątkowe okazje, jak święta Bożego Narodzenia, warto zadbać o odpowiednią oprawę stołu. Pięknie wyglądać będą małe świerkowe gałązki ułożone przy talerzach. Możemy również wykorzystać niewielkie gwiazdki lub inne dekoracje choinkowe, dzięki którym barszcz nabierze prawdziwie świątecznego charakteru. Ulubiony barszcz czerwony podany w ten sposób podkreśli magiczną atmosferę Bożego Narodzenia.

Kolejną czerwoną zupą, która swoim pysznym smakiem i intensywnym zapachem uprzyjemni długie zimowe wieczory, jest Pomidorowa z serii Nasza Specjalność (rekomendowana cena: 2,40 zł) Jeśli jej powierzchnię udekorujemy kostkami sera feta i świeżymi liśćmi bazylii, przywołamy trochę wiosny na talerzu.

Więcej przepisów i pomysłów na zimowe zupy oraz inspiracji i porad na temat ich zdobienia można znaleźć w serwisie www.winiary.pl/zupytonaszaspecjalnosc.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF