Składniki:

  • ½ kostki mieszanki warzywnej suszonej Cykoria
  • 2 duże selery
  • 2 duże ziemniaki
  • 4 liście laurowe Cykoria
  • 4 kulki ziela angielskiego Cykoria
  • Pieprz mielony czarny Cykoria
  • Szczypta gałki muszkatołowej Cykoria
  • 3 łyżki majeranku Cykoria
  • 3 łyżki tymianku Cykoria
  • 2 łyżki masła

cykoria_selerowaPrzygotowanie. Susz warzywny gotujemy z pokrojonymi w kostkę selerami i ziemniakami oraz liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Po ok. 20 minutach wyjmujemy liść laurowy i całość miksujemy. Dodajemy majeranek, tymianek, pieprz oraz masło, gałkę i tyle wody, aby powstał gęsty krem. Chwilę podgrzewamy, solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i podajemy na stół z grzankami lub pajdą chleba. Smacznego!

www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF