Składniki:

  • 400ml puszka pomidorów w zalewie
  • 3 szklanki domowego bulionu lub 3 szklanki wody + 3 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2-3 łyżki bazylii CYKORIA
  • Pieprz CYKORIA do smaku
  • 1 szklanka tartej mozarelli

C - zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i żółtym seremPrzygotowanie. Bulion lub wodę ze Smakoszem Extra zagotowujemy razem z pomidorami. Dodajemy kaszę, a następnie blendujemy. Doprawiamy do smaku bazylią, pieprzem i ewentualnie solą. Dodajemy żółty ser, całość gotujemy ok. 5minut do momentu, aż ser się rozpuści.

Podajemy z grzankami czosnkowymi lub bagietką.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF