Składniki:

  • 250 dag tłustego twarogu
  • 200ml śmietany 18proc.
  • 200ml cukru pudru CYKORIA
  • 1 cukier wanilinowy CYKORIA
  • 3 łyżeczki żelatyny wieprzowej zwykłej CYKORIA
  • 100ml mleka
  • 1 paczka rodzynek CYKORIA
  • Masło do wyłożenia formy
  • Mała paczka kokosu

pascha_wielkanocna — kopiaPrzygotowanie. Żelatynę rozpuszczamy w mleku. Po 20 minutach podgrzewamy na ogniu, nie odpuszczając do wrzenia i studzimy. Twaróg miksujemy ze śmietaną, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy żelatynę, kokos oraz rodzynki i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do miski, wysmarowanej masłem i wkładamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia dekorujemy kokosem, obkładamy pisankami i podajemy na stół.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF