Składniki dla 2 osób:

  • 2 szklanki truskawek bez szypułek
  • 1 łyżka cukru wanilinowego CYKORIA
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka kakao
  • 1-2 łyżki mleka

C - truskawki z polewą czekoladową (1)Do dekoracji:

  • Cukier puder CYKORIA
  • Liśce świeżej mięty

Przygotowanie. Truskawki kroimy na dwie części i rozkładamy na talerzach. Cukier, mleko, masło i kakao zagotowujemy w garnuszku, mieszając. Kiedy zacznie gęstnieć ściągamy z gazu. Gotową polewę wylewamy na truskawki. Dekorujemy cukrem pudrem i liśćmi świeżej mięty.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF