Składniki dla 2 osób:

  • 6 jajek
  • Szczypta soli
  • Masło do smażenia

C - tradycyjny omlet z jabłkami, rodzynkami i cynamonemoraz:

  • 2 jabłka np. szara reneta
  • Duża garść rodzynek CYKORIA
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka cukru wanilinowego CYKORIA
  • Cynamon CYKORIA do posypania

Przygotowanie. Jajka rozbełtujemy w misce z solą. Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę porcji i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż będzie ścięty. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze kilka minut.

Jabłka kroimy w 1cm kostkę i podsmażamy z cukrem wanilinowym na maśle do pożądanej miękkości (1-3 minuty). Gotowe jabłka wykładamy na omlety, dodajemy rodzynki, całość posypujemy cynamonem.  Smacznego!

Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF