Składniki dla 2 osób:

  • 6 jajek
  • Szczypta soli
  • Masło do smażenia
  • Szczypta pieprzu czarnego CYKORIA
  • 1 ząbek wyciśnięte prze praskę czosnku lub szczypta czosnku suszonego CYKORIA

C - tradycyjny omlet z brokułamioraz:

  • 10 różyczek brokuła
  • 100g tartego sera np. mozzarelli

Przygotowanie. Brokuły wrzucamy na 5 minut do wrzątku a następnie przelewamy lodowatą wodą i siekamy nożem na mniejsze kawałki. 1-2 różyczki zostawiamy do ozdoby.

Jajka rozbełtujemy w misce z czosnkiem, pieprzem i solą. Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę porcji jajecznej masy i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż będzie ścięty do połowy. Wrzucamy połowę brokułów, wykładamy ser i smażymy jeszcze 1-2 minuty, zmniejszając ogień tak, aby omlet się nie przypalił. Spożywamy od razu po przygotowaniu.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF