Składniki:

1 kopiasta łyżka maki
1 kopiasta łyżka masła
1.5 szklanki bulionu lub 1,5 szklanki wody i 1-2łyżeczki Smakosza Naturalnego CYKORIA
Sól
Pieprz
2 ząbki czosnku lub 1 łyżeczka czosnku suszonego CYKORIA
Szczypta gałki muszkatołowej CYKORIA

SONY DSC

Przygotowanie. Masło podgrzewamy z mąką w garnuszku do momentu, aż powstanie budyniowa masa. Wlewamy bulion i intensywnie mieszamy. Dodajemy gałkę muszkatołową, obrany i posiekany na drobno czosnek (lub czosnek suszony) a następnie gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Doprawiamy pieprzem i gotowe! Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF