Składniki:

  • Mały filet z indyka
  • 2 pęczki świeżego szpinaku
  • 3-4 łyżeczki czosnku CYKORIA
  • 3-4 łyżeczki pieprzu mielonego CYKORIA
  • Kawałek fety

CYKORIA - roladki z indyka i szpinakuPrzygotowanie. Filety myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w paski. Każdy kawałek obsypujemy solą i pieprzem a następnie układamy na nim liście szpinaku i kawałek fety. Całość zwijamy, tworząc roladkę i spinamy wykałaczką. Na spód brytfanki lub folii aluminiowej kładziemy dokładnie umyte liście szpinaku, bez łodyżek i wykładamy na niego roladki z indyka. Posypujemy solą, czosnkiem i pieprzem.  Pieczemy ok. 35-40 min, w zamkniętej brytfance w piekarniku (200stopni) lub grillujemy na tacce w szczelnie zawiniętej folii aluminiowej. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF