Składniki:

  • 1 duży seler
  • 2 pietruszki
  • 3 duże marchewki
  • Kawałek pora
  • 4 liście laurowe Cykoria
  • 5 ziarenek ziela angielskiego Cykoria
  • 5 ziarenek pieprzu ziarnistego Cykoria
  • Sól
  • 2 torebki ryżu
  • 0,5 kg ogórków kwaszonych
  • 2 łyżki masła
  • Susz z kopru Cykoria

cykoria_ogorkowa (2)Przygotowanie. Warzywa gotujemy na wolnym ogniu przez ok.2-3h z liściem laurowym, pieprzem i zielem angielskim. Pod koniec gotowania, wyjmujemy warzywa i dodajemy starte na tarce ogórki, 2 łyżki masła oraz 2 torebki ryżu. Gotujemy jeszcze 20 minut, dodajemy do smaku sól oraz 2 łyżki suszu z kopru. Podajemy gorące na stół. Smacznego!
www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF