Składniki na ciasto:

  • 700ml mąki pszennej
  • 400ml gorącej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy

Składniki na farsz:

  • 200ml białego sera
  • 200ml purée z ugotowanych ziemniaków
  • Sól
  • Pieprz mielony CYKORIA

Dodatkowo:

  • 1 cebula
  • Oliwa z oliwek

SONY DSC

Przygotowanie. Biały ser rozgniatamy widelcem, łączymy z purée ziemniaczanym, doprawiamy z solą i pieprzem. Wszystkie składniki ciasta mieszamy w malakserze.  Odrywamy kawałek, rozwałkowujemy na grubość ¼ cm. Przy pomocy szklanki odciskamy kształt koła, na środek wkładamy farsz, boki łączymy i zaciskamy palcem. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy 2min od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Czynność powtarzamy do momentu wyczerpania się składników. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF