Doskonała jako samodzielne danie lub dodatek do obiadowych mięs!

SONY DSC

Składniki dla 2 osób:

4 duże pietruszki
1 łyżka kminku CYKORIA
1 łyżka tymianku CYKORIA
1 łyżka lubczyku CYKORIA
4 łyżki oliwy
Sól (niekoniecznie)

Przygotowanie. Pietruszkę obieramy z skóry, wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby pietruszki były całkowicie w niej zanurzone. Gotujemy przez ok.25 minut a następnie odcedzamy i kroimy wzdłuż na ½ cm paski. Do miski wlewamy oliwę, dodajemy przyprawy. Tak przygotowaną mieszanką nacieramy pietruszki z każdej strony a następnie rozkładamy je płasko na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na ok. 10-15 minut. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF