Składniki na ciasto:

  • 1 torebka drożdży suszonych instant CYKORIA
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 kg mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy
  • ciepła woda

Składnik dodatkowy:

  • kminek CYKORIA

SONY DSC

Przygotowanie.  Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą w malakserze dolewając tyle letniej wody, aby powstało sprężysta i w miarę lekka masa, która nie będzie lepić się do rąk. Całość mieszamy ok.4-5 minut tak, aby dobrze napowietrzyć ciasto a następnie odrywamy jego kawałki, rolujemy je, nadając kształt palucha i mocno przyciskamy do wysypanego na talerz kminku a następnie wkładamy (kminkiem do góry) do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około 8 minut.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF