Składniki:

  • 1kg truskawek bez szypułek
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/2kg cukru
  • 1 torebka Konfiturki marki CYKORIA
  • Sok z 1 cytryny
  • Świeże liście mięty z 2-3 gałązek

SONY DSCPrzygotowanie. Umyte listki mięty obrywamy z gałązek. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy wodę, cukier i miętę a następnie gotujemy kilka minut. Wlewamy sok z cytryny, wsypujemy Konfiturkę i gotujemy 1-2 minuty, intensywnie mieszając. Przekładamy do wyparzonych i osuszonych ręcznikiem słoików i natychmiast szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy w razie potrzeby.

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF