Składniki:

  • 4 szklanki domowego bulionu lub 3 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA + 4 szklanki wody
  • 5 szt dużych marchewek lub 10 mniejszych
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • Sól do smaku
  • 1 łyżeczka imbiru mielonego CYKORIA
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego CYKORIA
  • 1 duża cebula + 2pory (biała część) + 2 łyżki masła

C - krem marchewkowy z kaszą jaglaną (5)Przygotowanie. Cebule obieramy i kroimy razem z porem w talarki a następnie dusimy na maśle do miękkości. Marchew obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze części i wrzucamy do gorącego bulionu lub wody z dodatkiem Smakosza Extra. Kiedy marchew będzie odpowiednio miękka (al. dente) blendujemy ją z kaszą jaglaną. W razie potrzeby dodajemy więcej wody.

Całość doprawiamy imbirem, pieprzem i ewentualnie solą.  Podajemy z grzankami, dekorujemy natką pietruszki lub np. czarnuszka

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF