Bogata w minerały doda nam energii na cały dzień. Doskonała również na zimno.

Składniki dla 2 osób:

  • Pół szklanki kaszy jaglanej
  • 1 łyżka Smakosza Extra CYKORIA
  • ½ średniej cukinii
  • 4 średnie marchewki
  • Pół szklanki groszku
  • 1/2łyżeczki papryczki chili CYKORIA
  • Pieprz CYKORIA do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • Sól do smaku

SONY DSC

Przygotowanie. Kaszę przelewamy na sitku wrzącą wodą. Przekładamy do garnka, uzupełniamy wodą 1cm powyżej kaszy, dodajemy Smakosza Extra i gotujemy na małym ogniu ok. 5-7 minut. Po tym czasie mieszamy z łyżką masła, przykrywamy pokrywką i odstawiamy, aby napęczniała.

Marchewkę obieramy i kroimy w talarki. Młodą cukinie myjemy i kroimy w krążki ze skórką. Groszek opłukujemy pod zimną wodą. Warzywa gotujemy na parze do miękkości lub dusimy na patelni. Kiedy będą gotowe (muszą być półtwarde) łączymy je z kaszą, doprawiamy papryką chili i pieprzem i przekładamy do miseczek. Polewamy oliwą, dekorujemy natką pietruszki.

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF