Składniki:

  • 1-2 jajka
  • 1-2 łyżki masła
  • Pieprz czarny mielony CYKORIA
  • Sól do smaku
  • Duża garść rukoli

SONY DSC

Przygotowanie. Rozgrzewamy patelnię, topimy masło i delikatnie rozbijamy po jednym jajku. Jeśli nie mamy wprawy, możemy użyć do tego specjalnych foremek. Jajka smażymy na średnim ogniu – zbyt duży płomień może spowodować przypalenia białka od spodu i powstanie pęcherzyków powietrza. Po ok.  2-3 minutach białko powinno się ściąć. Gotowe jajko przekładamy na talerz z rukolą i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Ważne: zbyt duży ogień spowoduje, że spód jajka się przypali i na powierzchni białka powstaną pęcherzyki powietrza.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF