Składniki dla 4 osób

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 plastry szynki
  • 1-2 zielone cebulki dymki
  • Sól
  • Pieprz  mielony CYKORIA
  • Do dekoracji: roszponka lub natka pietruszki, rzeżucha, szczypiorek

jajka_w_majonezie — kopiaPrzygotowanie. Jajka gotujemy na twardo a następnie kromy każde z nich wzdłuż, nie niszcząc skorupek. Wydrążamy delikatnie środek jajka i kroimy go w kostkę razem z szynką. Dymkę szatkujemy tasakiem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy do skorupek  i dekorujemy kawałkami roszponki. Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF