Składniki dla 2osób:

  • ½ szklanki kaszy jaglanej
  • ½  torebki cukru wanilinowego CYKORIA
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki cukru pudru CYKORIA
  • 250 dag borówek
  • Liście świeżej mięty do dekoracji
SONY DSC
SONY DSC

Przygotowanie. Kaszę przelewamy na sitku wrzącą wodą. Przekładamy do garnka, uzupełniamy wodą 1cm powyżej kaszy  i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut a następnie dodajemy masło, cukier wanilinowy i mieszamy do połączenia się składników. Garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy, aby kasza napęczniała. Kiedy będzie już gotowa,  dodajemy borówki i cukier puder, mieszamy i przekładamy ją do miseczek. Całość dekorujemy świeżą miętą.

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF