Składnik dla 4 osób:

  • ½ kg krewetek Black Tiger (mogą być mrożone)
  • ½ szklanki majonezu
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej CYKORIA
  • Pieprz mielony czarny CYKORIA
  • 1 cytryna
  • Patyczki do szaszłyków
  • 2-3 łyżeczki suszu natki pietruszki CYKORIA

Cykoria_krewetki_z_sosem_czosnkowymPrzygotowanie. Krewetki nadziewamy na patyczki, owijamy folią i kładziemy na tacce na grillu. Możemy je także położyć bezpośrednio na tacce – będę wówczas bardziej przypieczone. Grillujemy ok.10 minut lub dłużej, w przypadku krewetek mrożonych.

Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sól czosnkową, susz z pietruszki oraz pieprz do smaku. Sos przelewamy do miseczek. Podajemy z upieczonymi krewetkami i kawałkami cytryny.

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF