Składniki:

• 1perliczka
• 2 jabłka np. szare renety
• Duża garść majeranku CYKORIA
• 1-2 łyżki kminku CYKORIA
• 2 łyżki tymianku CYKORIA
• 1 łyżeczka pieprzu CYKORIA
• Sól
• 1 łyżka bazylii CYKORIA
• 4-5 młodych marchewek
• 4-5 młodych pietruszek

CYKORIA - grillowanaperliczkaPrzygotowanie. Jabłka kroimy na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne a następnie łączymy z majerankiem i wypełniamy tą mieszanką perliczkę. Resztą przypraw nacieramy mięso z zewnątrz. Marchewki i pietruszki obieramy i solimy. Mięso wkładamy razem z warzywami do brytfanki (piekarnik) lub folii aluminiowej (grill). Pieczemy ok. 1-1,5h.
Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF