Składniki na Devolay dla 2osób:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 plastry żółtego sera
  • 2 kawałki masła
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony CYKORIA
  • jajko i mąka do panierowania oraz bułka tarta lub gotowa panierka CYKORIA
  • Olej do smażenia

Składniki dodatkowe:

  • 2 pomarańcze
  • Ocet balsamiczny
  • Rukola
  • 10 migdałów

C - Devolay z pomarańczami na słodkoPrzygotowanie. Filet dzielimy na 2 części, wkładamy kolejno do woreczka i mocno rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy solą i pieprzem, do środka wkładamy rulonik z sera oraz 1cm kawałek masła a następnie zwijamy, tworząc roladę. Tak przygotowany filet zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Devolay jest gotowy po ok. 10 minutach, kiedy z obu stron ma złocisty kolor.

Gotowe mięso kroimy na 2cm kawałki i układamy na talerzu. Obok wykładamy obrane ze skórek i pozbawione błon pomarańcze. Dodajemy listki rukoli i kilka kropel sosu balsamicznego, posypujemy pokruszonymi migdałami.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF