Składniki na Devolay dla 2osób:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 plastry żółtego sera
  • 2 kawałki masła
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony CYKORIA
  • jajko i mąka do panierowania oraz bułka tarta lub gotowa panierka CYKORIA
  • Olej do smażenia

Składniki dodatkowe:

  • 10 mrożonych brokułów
  • 10 migdałów
  • 1 łyżka Smakosza Extra z Natury CYKORIA
  • 1 łyżka masła

SONY DSC

Przygotowanie. Filet dzielimy na 2 części, wkładamy kolejno do woreczka i mocno rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy solą i pieprzem, do środka wkładamy rulonik z sera oraz 1cm kawałek masła a następnie zwijamy, tworząc roladę. Tak przygotowany filet zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Devolay jest gotowy po ok. 10 minutach, kiedy z obu stron ma złocisty kolor.

Wodę zagotowujemy z łyżką przyprawy Smakosz Extra z Natury. Brokuły wkładamy do wrzątku na ok. 5 minut a następnie przelewamy lodowatą wodą i siekamy nożem. Dodajemy łyżkę masła i wykładamy na talerze. Filety kroimy w 2cm plastry i także kładziemy na talerz. Dodajemy pokruszone migdały i podajemy na stół.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF