Składniki:

  • 3-4 gałązki jarmużu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2łyżeczki Smakosza Extra CYKORIA
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny

SONY DSCPrzygotowanie. Jarmuż myjemy i rwiemy na 4cm kawałki, usuwając grube łyka a następnie wkładamy do miski i mieszamy z cytryną (pomoże utrzymać zielony kolor), oliwą oraz Smakoszem Extra. Każdy kawałek jarmużu powinien być dokładnie pokryty oliwą. Gotowy jarmuż układamy na papierze do pieczenia tak, aby poszczególne kawałki nie stykały się ze sobą a następnie wkładamy na 2-3 minuty do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W zależności od preferencji możemy dodać chili, słodką paprykę lub dowolną, ulubioną przyprawę. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF