Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • ½ szklanki kokosu + kokos do posypania
  • 1 kostka masła w temp. pokojowej
  • 2 żółtka
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia CYKORIA
  • 1 cukier wanilinowy CYKORIA
  • ¾-1 szklanki mleka

Na lukier:

  • 300ml cukru pudru  CYKORIA
  • 15ml przecedzonego przez sitko soku z cytryny
  • 15 ml gorącej wody

babeczki_wielkanocne (5) — kopiaPrzygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy i przekładamy do silikonowych form na babeczki. Pieczemy w temp. 185 stopni przez ok. 30 minut.

Przygotowujemy lukier: cukier puder mieszamy z cytryną oraz gorącą wodą. W razie potrzeby dodajemy więcej wody lub cukru. Babeczki polewamy lukrem i posypujemy kokosem. Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF