Składniki:

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 kostka masła
  • 4 jajka
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia CYKORIA
  • 1 cukier wanilinowy CYKORIA
  • ¾ szklanki mleka
  • ½ tabliczki czekolady

Do dekoracji:

  • 1 opakowanie polewy czekoladowej CYKORIA + 50g masła + 1 łyżka wody
  • 1 torebka posypki dekoracyjnej o smaku kakaowo-waniliowym CYKORIA

babeczki_czekoladowe — kopiaPrzygotowanie. Czekoladę kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami ciasta. Przekładamy do silikonowych form na babeczki. Pieczemy w temp. 185 stopni przez ok. 30 minut. Kiedy babeczki będą gotowe, przystępujemy do przygotowania polewy. Masło, wodę i zawartość opakowania mieszamy ze sobą i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia składników. Gorącą polewę wylewamy na babeczki, całość posypujemy posypką dekoracyjną. Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF