Składniki dla 1 osoby:

  • 1 dojrzałe i miękkie awokado
  • 1 mały pomidor
  • Garść pokrojonej dymki
  • Sól
  • 2-3 szczypty pieprzu mielonego CYKORIA
  • Szczypta papryki chili CYKORIA
  • Kilka kulek pieprzu ziarnistego CYKORIA
  • Oliwa z oliwek
  • Do ozdoby: kilka małych listków rzodkiewki, rukoli, tymianku, świeże kiełki itp.

SONY DSCPrzygotowanie. Awokado i pomidora parzymy wrzątkiem. Z pomidora ściągamy skórę, wydrążamy pestki w resztę warzywa kroimy w kosteczkę. Na środku talerza układamy listki rzodkiewki, pokrojoną dymkę, kiełki i inne, ulubione dodatki. Awokado kroimy na dwie części, wyciągamy z niego pestkę i kładziemy na talerz z dodatkami. Na środek każdej połówki awokado wykładamy pomidora. Całość polewamy oliwą a następnie doprawiamy pieprzem, solą oraz papryką chili i posypujemy dodatkowo kulkami pieprzu.

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF