Sieć restauracji Chłopskie Jadło, należąca do Sfinks Polska, wprowadziła sezonową ofertę pod hasłem „Letnie nowości”. Obejmuje ona sześć propozycji na ciepłe dni, w tym chłodnik, tatar z łososia, sałatka dworska, stek, kurczak na groszku i szparagi z sosem. Letnia wkładka dostępna jest w restauracjach Chłopskie Jadło w całej Polsce  do 15 sierpnia.

2– Nowa wkładka do menu Chłopskiego Jadła to prawdziwie letnie smaki inspirowane kuchnią polską. Stąd we wkładce znalazł się chociażby tradycyjny chłodnik, idealny na upalne dni, delikatny tatar z łososia, jak również sezonowe warzywa w tym groszek cukrowy czy szparagi. Co więcej w naszej nowej ofercie można znaleźć także szyjki rakowe, popularne niegdyś na polskich stołach – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Chłopskie Jadło.

We wkładce „Letnie nowości” znajduje się tradycyjny chłodnik wzbogacony  jajkiem przepiórczym oraz szyjkami  rakowymi. Z kolei „Kurczę na groszku” to grillowany filet z kurczaka w marynacie miodowo–czosnkowej, serwowany z groszkiem cukrowym oraz sosem maślano-cytrynowym. W ramach najnowszej oferty można również zamówić tatara z surowego łososia z dodatkiem kaparów i ogórka kwaszonego, podawanego z sosem musztardowo-miodowym, chlebem i masłem. Decydując się na „Sałatkę dworską” klient otrzyma szyjki rakowe i jaja przepiórcze na mieszance sałat, roszponki oraz rukoli, z dodatkiem rzodkiewki i oliwek, skropione dressingiem miodowo-cytrynowym. Dla osób poszukujących mięsnych potraw Chłopskie Jadło proponuje steka z australijskiego angusa serwowanego z delikatnymi szparagami i sosem maślano-cytrynowym.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF