82 przepisy na chleby na zakwasie, drożdżach i nie tylko, słodkie i wytrawne, z różnych rodzajów mąki, a także na pieczywo do zapiekanek – to wszystko zawiera specjalne wydanie miesięcznika „Kuchnia” pt. „Chleb”. Numer ukazał się dziś, 29 września br. w ramach wyjątkowej „Kolekcji dla smakoszy”.

Chleb_wyd_specjalne_Kuchni_okladkaOprócz przepisów na łamach „Chleba” czytelnicy znajdą też porady dotyczące pieczywa dla alergików, przegląd automatów do wypieku oraz historię chleba. Dowiedzą się, jak odpowiednio łączyć chleb i wino, jak zrobić idealny zakwas, jak używać poszczególnych rodzajów mąki oraz jak odmierzyć potrzebne ilości łyżką i szklanką.

Wydanie zawiera przepisy na tradycyjne bochenki, opisuje sposoby wypieku bułek, pieczywa deserowego, podpłomyków czy kultowych zapiekanek croque monsieur i madame, a także zachęca do samodzielnego wykonania kwasu chlebowego. Wielbiciele smarowideł mogą również poznać przepisy na aromatyczne masełka, pasty i dżemy.

„Chleb” – wydanie specjalne miesięcznika „Kuchnia” pojawił się w punktach sprzedaży prasy we wtorek, 29 września br. i będzie dostępny na rynku przez kolejne trzy miesiące. Numer kosztuje 9,99 zł i zawiera 100 stron w formacie 218 x 285 mm.

Wydanie „Chleb” jest promowane w prasie (czasopisma Agory, „Gazeta Wyborcza” i „Metrocafe.pl”), w radiu (Radio Złote Przeboje, Radio TOK FM, Rock Radio), w internecie (serwisy Gazeta.pl) oraz w kinach sieci Helios.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF