Majówka już za pasem, robi się coraz cieplej, rozpoczynamy sezon na grillowanie! Dla smakoszy mięs, ryb, warzyw z rusztu i sałatek Tesco przygotowało nową ofertę produktów Tesco Grill. Znajdziemy w niej m.in. ketchup z suszonymi pomidorami, papryczkami jalapeno, sos z zielonym pieprzem czy musztardowo – miodowy. W sumie firma przygotowała blisko 30 mieszanek przypraw, marynat, sosów, ketchupów, musztard i dressingów, które wzbogacą smak naszych potraw.

Do swojej oferty Tesco wprowadza 10 mieszanek przypraw, których cena wynosi 2,29 zł, a różnorodność zaspokoi każdy gust. Sympatycy klasycznych smaków mogą korzystać z klasycznej mieszanki grillowej, mieszanki ostrej, do ryb, do warzyw, do kurczaka i do steków. Dla wielbicieli amerykańskich smaków Tesco przygotowało mieszanki Arizona inspired steak, Louisiana inspired chicken i nieco ostrzejszą Kansas inspired steak. W nowej ofercie można także znaleźć mieszankę do konserwowania mięsa.

Tesco Grill to także marynaty do mięs i warzyw – klasyczna, barbecue, smoky i pikantna. Używanie marynat Tesco Grill, dzięki ich płynnej konsystencji, jest proste i wygodne. Mięso marynowane w ten sposób będzie soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.

Wielbiciele sosów także nie będą rozczarowani – Tesco oferuje 6 nowych produktów w tej kategorii. Mięsu, rybom i warzywom mogą teraz towarzyszyć powszechnie lubiane smaki, takie jak: barbecue, chilli czy miodowo-musztardowy. Tesco poleca również sos do hamburgerów, delikatny sos o smaku zielonego pieprzu i sos remoulade majonezowy. Produkty kosztują 5,99 zł.

Jeśli nie sosy, to może musztarda lub ketchup? W nowej ofercie klienci znajdą klasyczną musztardę w cenie 4,99 zł i 3 rodzaje ketchupów – z kawałkami suszonych pomidorów, nieco pikantny z czarnym pieprzem i ognisty jalapeno. Ketchupy kosztują 5,49 zł.

Tesco Grill Dressingi do sałatekSałatki są jednym z naszych ulubionych dodatków do mięs i ryb. W swojej nowej ofercie Tesco zawarło oryginalne dressingi do sałatek. Składają się z 2 warstw – oleju i smakowej, opartej na owocach lub warzywach. Po wstrząśnięciu butelką i wymieszaniu warstw dressing jest gotowy do użycia. 5 dostępnych dressingów – balsamiczny, sezamowy, pomarańczowy, malinowy i o smaku czerwonej cebuli, pomogą w odkrywaniu zupełnie nowych kombinacji smaków. Wszystkie kosztują 6,99 zł.

Co ważne dla Klientów, produkty Tesco Grill, tak jak wszystkie produkty z logo Tesco, są objęte Gwarancją 100% Satysfakcji. Oznacza to, że jeśli dany produkt nie spełni 100% oczekiwań klienta, ten będzie mógł go oddać uzyskując zwrot gotówki.

Szczegółowy opis poszczególnych produktów:

Mieszanki przypraw

Mieszanki przypraw do grilla Tesco

Klasyczna – idealna do mięs, ryb i warzyw. Daje grillowym potrawom charakterystyczny smak wędzenia, z pikantnym posmakiem. Jest mieszanką ziół i tradycyjnych przypraw, takich jak: papryka, kminek, czosnek, pieprz cayenne.

Ostra – doskonała propozycja dla fanów pikantnego smaku, najlepiej pasuje do mięs takich jak: skrzydełka kurczaka, szaszłyki, steki, a także do warzyw. Mieszanka zawiera m.in. pieprz, chilli, pietruszkę i kolendrę.

Klasyczny kurczak – prosty sposób, aby wzbogacić smak mięsa drobiowego – piersi z kurczaka, skrzydełek, nóżek czy filetów z indyka. Pasuje także do mięsa królika. Mieszanka składa się z papryki, czosnku, cebuli, pieprzu i aromatycznych ziół.

Do warzyw – bardzo dobry wybór do grillowanych warzyw – pomidora, papryki, cukinii czy bakłażana, jak również pieczonych ziemniaków. Kompozycja składa się z czosnku, cebuli, rozmarynu, tymianku, bazylii, cząbru, oliwki i estragonu.

Do ryb – idealna do wszystkich rodzajów ryb, zup rybnych i dań z owoców morza. Mieszanka m.in. czosnku, pieprzu cayenne, imbiru, kminku pomaga podkreślić naturalny smak ryb i owoców morza. Oprócz mieszanki przypraw Tesco warto dodać jeszcze kilka kropel cytryny.

Klasyczny stek – szczególnie polecana do steków, pasuje również do polędwiczek, żeberek i kotletów. Mieszanka cebuli, papryki, czosnku, pieprzu cayenne, kminku i aromatycznych ziół. Sposobem na idealne przygotowanie steku przed grillowaniem jest użycie mieszanki i oliwy z oliwek.

Arizona inspired steak – doskonała do steków i warzyw z niewielką ilością oliwy z oliwek. Ta specjalna kompozycja składa się z wędzonej papryki, cukru, chilli, czosnku oraz rozmarynu i pozwala uzyskać charakterystyczny dymny, lekko pikantny smak.

Kansas inspired steak – najlepiej smakuje ze stekiem, żeberkami lub kurczakiem. Stanowi kompozycję ziół i przypraw ze specjalnym dodatkiem kawy bezkofeinowej, która daje mięsu niepowtarzalny smak. Lekko pikantna.

Louisiana inspired chicken – mieszanka kolendry, kurkumy, kminku, cynamonu, imbiru, chilli i wanilii pozwala uzyskać lekko pikantny smak kurczaka

Meat salt – wyjątkowa mieszanka przypraw, której używa się do konserwowania mięsa. Sekretem konserwowania mięsa jest naturalny enzym z papai, który pochodzi bezpośrednio z nasion i konserwuje mięso w krótkim czasie.

Marynaty

Klasyczna – świetnie pasuje do każdego rodzaju mięsa i warzyw. Jest kompozycją pieprzu, majeranku, ziela angielskiego, liścia laurowego i pietruszki.

Pikantna – idealna do każdego rodzaju mięsa i trafiająca w gust miłośników pikantnych potraw. Płynna marynata jest kombinacją ziół z odrobiną chilli.

Barbecue – szczególnie polecana do kurczaka i wieprzowiny, pasuje również do warzyw. Marynata jest mieszanką rozmarynu, jałowca i chilli.

Smoky – doskonała do wszystkich rodzajów mięsa. Stanowi mieszankę ziół używanych w tradycyjnej kuchni – pietruszki i majeranku oraz słodkiej papryki i kurkumy, które nadają mięsu wędzony smak.

Sosy

Tesco Grill ketchupy, sosy i musztardy

Barbecue – świetnie pasuje do grillowanej wieprzowiny, kurczaka i wołowych żeberek. Sos jest oparty na oryginalnej amerykańskiej recepturze z sosem pomidorowym i czosnkiem jako głównymi składnikami. Ma słodki smak i zapach wędzonki.

Hamburger – idealny dodatek do hamburgerów, hot-dogów i kanapek. Ma gęstą, kremową konsystencję, stanowi połączenie majonezu, ketchupu z warzywami i pikantnych przypraw.

Zielony pieprz – bardzo dobry wybór do każdego rodzaju mięsa, może być również używany jako dip do warzyw. Sos ma konsystencję lekkiego dressingu i delikatny smak zielonego pieprzu.

Chilli – gęsty, ostry sos pasujący do dań kuchni włoskiej, meksykańskiej i francuskiej.

Miodowo-musztardowy – świetnie sprawdza się jako dressing do sałatek, dip do warzyw, jak również dodatek do grillowanych mięs. Stanowi połączenie naturalnego miodu i ostrej musztardy.

Remoulade majonezowy – idealny dodatek do dań mięsnych, może być podawany również
z owocami morza. Stworzony jest na bazie majonezu i musztardy.

Musztardy i ketchupy

Klasyczna musztarda – popularny dodatek do wędlin, serów, mięs, jak również składnik sosów. Jej szczególny charakter osiąga dzięki pikantnemu smakowi, gęstej konsystencji i starannie dobranym ziarnom gorczycy.

Ketchup z kawałkami suszonych pomidorów – świetnie pasuje do dań z grilla, kanapek i mięsnych dań. Stanowi połączenie świeżych, jak również suszonych pomidorów i szczypty przypraw.

Ketchup z czarnym pieprzem – dobry dodatek do przekąsek, przystawek i kanapek. Jest połączeniem aromatycznego sosu pomidorowego i pieprzu, ma mocny smak i aromat.

Ketchup jalapeno – klasyczny ketchup z dodatkiem bardzo ostrej papryki jalepeno. Nadaje pikantny smak hamburgerom, hot-dogom i grillowanemu mięsu.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF