Kolejny przepis amerykański z wykorzystaniem żurawiny 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki na 4 porcje:
150 g mlecznej czekolady
150 g jogurtu niskotłuszczowego
2 dojrzałe banany
100 ml schłodzonego mleka
1 łyżeczka różowego kruszonego pieprzu
Szczypta soli
125 g suszonych żurawin
Mięta lub melisa do dekoracji
1. Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do garnka i rozpuścić. Dodać jogurt.

2. Banany obrać i pokroić na kawałki. Dodać mleko, różowy pieprz i sól, a następnie zmiksować. Dodać masę czekoladowo-jogurtową i ponownie zmiksować. Dodać ok. 10 g pokrojonych żurawin. Niezwłocznie umieścić koktajl w szklankach i posypać resztą żurawin. Dodać miętę lub melisę dla ozdoby według uznania.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF