Babka piaskowa to klasyka wśród ciast. Niezmiennie zachwyca gości smakiem i delikatną strukturą. Idealna do popołudniowej kawy, herbaty lub aromatycznej czekolady na gorąco. Smaczna, prosta … A teraz jeszcze łatwiejsza do przygotowania.

 

 

 

 

 

Marka Emix przygotowała dla konsumentów szybki i wygodny sposób na przygotowanie klasycznej babki piaskowej z kakao. Babka EMIX  to magiczny proszek, z którego w kilka chwil wyczarujesz pyszne, puszyste i delikatne ciasto. Przygotowanie babki piaskowej marki Emix, to przysłowiowa „bułka z masłem”, nawet dla początkujących  kucharzy. Poza gotowym ciastem marki Emix potrzebujemy jedynie masła, jajek i wody. Wszystko, co musimy zrobić, to dokładnie zmiksować składniki i przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem formy. Po upływie niecałej godziny, możemy wyjąć z piekarnika gotowy, pachnący wypiek. Jedno opakowanie ciasta starczy na dużą blachę wypieku. W opakowaniu znajdziemy 2 mieszanki – jasną i ciemną, dzięki którym możemy przygotować ciasto dwuwarstwowe, lub tzw. Zeberkę.  Ciasto Emix ma idealną strukturę tradycyjnego wypieku: lekko wilgotne, dwusmakowe wnętrze, otacza chrupiąca skórka. Babka piaskowa z kakao Emix dostępna jest w 400g kartoniku ze zdjęciem smakowitego wypieku na opakowaniu.

 

 

Produkt firmy EMIX jest niezastąpiony dla osób zapracowanych, które nie zawsze mają czas na przygotowanie domowych wypieków. Efektowne ciasto można przygotować błyskawicznie, bez potrzeby długotrwałego i męczącego ucierania. Do babki piaskowej Emix można według uznania dodać orzechy włoskie, rodzynki, skórkę pomarańczową lub suszone morele. Gotową babkę wystarczy przed podaniem posypać cukrem pudrem. Możemy także wykorzystać czekoladową polewę albo waniliowy lukier i ozdobić ciasto startą skórką cytrynową i płatkami migdałów.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF