Podwieczorek z przyjaciółkami to dobry pomysł na oderwanie się od codziennych obowiązków, a także okazja na wykazanie się pomysłowością, poczuciem stylu i smaku. Dowiedz się, jak zadziwić swoje przyjaciółki i zorganizować spotkanie, które zapamiętają na długo!

Marella Pastel_set

  1. Postaw na pastelowy totallook

Subtelna stylizacja stołu przywiedzie na myśl wiosenny klimat i zaimponuje przyjaciółkom. Pastelowe kolory świetnie wpisują się w aktualne trendy i dobrze zagrają z kolorami napojów, potraw i dekoracji. Na stole połóż obrus lub serwetę w jasnych barwach. Wybierz nowoczesną zastawę, np.przezroczystą lub utrzymaną w bieli. Udekoruj stół świeżymi, wiosennymi kwiatami. Ciasteczka czy inne drobne przekąski serwuj na ciekawej paterze. Szczególnie atrakcyjnie będą się na niej prezentowały modne, kolorowe makaroniki.

  1. Zaserwuj pyszne napoje

Zadbaj o to, aby dzbanek ze świeżą wodą stał w pobliżu gości. Łatwo i szybko możesz przyrządzić smaczną i zdrową wodę smakową. Sposobów na jej urozmaicenie jest bez liku! Podawaj ją, np. z plastrami cytryny, listkami mięty, z dodatkiem kawałków grejpfruta, z plastrami świeżego ogórka lub z limonką, ananasem i miodem.Do przygotowania napojów wykorzystaj świeżą wodę filtrowaną, która nie zakłóci smaku ulubionych dodatków smakowych. Filtruj wodę w dzbanku z edycji limitowanej BRITA Marella Pastel, którego pastelowy odcień dodatkowo podkreśli stylistykę Twojego przyjęcia.

  1. Zadbaj o niestandardowe menu

Zdecydowana większość kobiet preferuje niskokaloryczne jedzenie, dlatego z myślą o podwieczorkowym menu postawna lekkostrawne przystawki. Na podwieczorek z przyjaciółkami dobrze sprawdzą się łagodne w smaku i efektowne dania, które jednocześnie nie sprawią Ci większej trudności w przygotowaniu. Do smakowitych napojów na bazie filtrowanej wody odpowiednie będą np. lekka zupa lub dietetyczna warzywna tarta.

Zupa krem z kalarepyKrem z kalarepy

  • 1 litr bulionu na bazie wody filtrowanej
  • 3 kalarepy,
  • 1 marchewka
  • pół pietruszki
  • mały kawałek selera
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżka śmietany
  • łyżka posiekanej natki
  • szklanka grzanek z jasnego pieczywa

Umyć i obrać warzywa, pokroić w kostkę, zalać bulionem i ugotować do miękkości. Po ostygnięciu zmiksować, w razie zbyt gęstej konsystencji dolać jeszcze trochę wody filtrowanej. Doprawić do smaku, dodać śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zupy. Serwować z grzankami i posiekaną natką.

Dietetyczna tarta warzywna

  • Tarta warzywna2 duże marchewki
  • 2 cukinie
  • cebula
  • 250 g chudego twarogu
  • 2 jajka
  • 100 ml jogurtu
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • sól i pieprz

Jako bazę tarty można wykorzystać gotowe ciasto kruche lub francuskie. Do dużej miski włożyć osolone, pokrojone w plastry marchewki i cukinie, dodać posiekaną cebulę. W osobnym naczyniu połączyć jajka z twarogiem, jogurtem i przyprawami. W kolejnym kroku wymieszać zawartość obu mis i wyłożyć na spód z ciasta. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Cena rekomendowana modelu BRITA Marella Pastel, pojemność Cool (pojemność całkowita: 2,4 l; (1,4 l wody filtrowanej) – 70 zł ; Dostępne kolory: delikatna pistacja, przejrzyste niebo, subtelna róża.

Więcej informacji na: www.brita.pl.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF