Mix Ryżu Dzikiego i Parboiled Britta przygotowany został z myślą o koneserach wykwintnych potraw przyrządzanych na specjalne okazje. Aromatyczna kompozycja dwóch rodzajów ryżu będzie wspaniałym uzupełnieniem wyszukanego menu.  

Britta Ryż Dziki & Parboiled w lewoMieszanka Ryżu Dzikiego & Parboiled Britta charakteryzuje się doskonałym smakiem oraz wyjątkowym zapachem. Preparowany termicznie ryż parboiled wyróżnia złotawa barwa oraz sypkość i puszystość po ugotowaniu. Ryż dziki jest z kolei odmianą o lekkim, podłużnym, czarno-brązowym ziarnie i dobrze wyczuwalnym orzechowym aromacie. Podczas gotowania jego ziarna znacznie zwiększają swoją objętość, ukazując jasne wnętrze. Delikatny Ryż Parboiled, wzbogacony o orzechowy aromat Ryżu Dzikiego to pyszne i pożywnym dopełnienie jadłospisu.

Ryż Dziki & Parboiled marki Britta będzie wyrazistym dodatkiem do wielu potraw. Doskonale sprawdza się podawany wraz z daniem głównym oraz jako baza przystawek i przekąsek. Wspaniale smakuje serwowany z dziczyzną, rakami, rybami czy homarami. Może być też sycącym uzupełnieniem lekkiej sałatki. Jego przygotowanie jest proste i zajmuje około 16 minut. Po ugotowaniu nigdy się nie skleja.

Producent: „Sawex Spółka  z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp.k.

Produkt:  Ryż Dziki & Parboiled

Gramatura:  200 g

Cena det.:  ok. 4,50 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF